Museivärd, reception & butik

Röda bobiner hemsida.jpg

Museivärd, reception och butik 50%

 Sidenväveriet är Skandinaviens äldsta ännu aktiva industrimiljö, centralt beläget invid Slussen i Stockholm. Tillverkning sker på ursprungliga vävstolar i autentisk miljö från 1862. I alla år en kvinnoarbetsplats. Idag både väveri och museum, en plats för en mångfald aktiviteter där det textila går som en röd tråd. Vi ger perspektiv på svensk textilindustri i en global kontext från 1800-talet till idag och vår tids nödvändiga omställning till en mer hållbar textilindustri.

Sidenväveriet befinner sig i en stark utvecklingsfas med generationsväxling i väveriet och satsningar på nya målgrupper, särskilt elever i grund- och gymnasieskolan. Förutom egen textiltillverkning är Sidenväveriet en plats för utställningar med samtida textil konst och kulturhistoria och programverksamhet med visningar, stadsvandringar, seminarier och workshops. I tjänsten ingår bland annat att bemanna entré och butik, administrera bokningar och schemalägga timanställd personal, leda korta introduktionsvisningar, löpande uppdatera Sidenväveriets webbplats och sociala medier samt föra besöksstatistik.

Vi värnar om ett respektfullt och personligt bemötande och i rollen som frontpersonal söker vi dig som kan få våra besökare att känna sig välkomna och nyfikna på att veta mer. De varierade arbetsuppgifterna passar dig som är driven och strukturerad. Sidenväveriet är en liten organisation där alla medarbetare behöver ha beredskap att hjälpa till där det behövs och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har:

  • Relevant högskoleutbildning inom humaniora
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete inom kultursektorn med visningar och publikkontakt
  • Dokumenterad erfarenhet av butiksarbete
  • Dokumenterad erfarenhet av och mycket goda färdigheter i att arbeta med sociala medier och webb
  • Mycket goda kunskaper i engelska

Meriterande om du:

  • Behärskar flera språk
  • Har fördjupade kunskaper om textil och mode historiskt och idag, industrihistoria, kvinnohistoria, Stockholms historia.
  • Har fördjupade data/IT-kunskaper

Tjänsten avser 6 mån visstidsanställning med möjlighet till förlängning. Arbetstider må-fr 12-16.

Tillträdesdag: 2020-11-01

Skicka ansökan med CV senast 2020-08-07 till anna.hedtjarnwester(at)kasiden.se

Kontaktperson: museichef Anna Hedtjärn Wester, anna.hedtjarnwester(at)kasiden.se alt.  070-770 98 72. Frågor om tjänsten besvaras fram till 16/6 samt 3/8-7/8.

Museivärd_reception och butik.pdf