Museipedagog

Bild museipedagog hemsida.jpg

Museipedagog 50-100%

Sidenväveriet är Skandinaviens äldsta ännu aktiva industrimiljö, centralt beläget invid Slussen i Stockholm. Tillverkning sker på ursprungliga vävstolar i autentisk miljö från 1862. I alla år en kvinnoarbetsplats. Idag både väveri och museum, en plats för en mångfald aktiviteter där det textila går som en röd tråd. Vi ger perspektiv på svensk textilindustri i en global kontext från 1800-talet till idag och vår tids nödvändiga omställning till en mer hållbar textilindustri.

Sidenväveriet befinner sig i en stark utvecklingsfas med generationsväxling i väveriet och satsningar på nya målgrupper, särskilt elever i grund- och gymnasieskolan. Vi ska bygga upp en skolprogramsverksamhet som riktar sig till skolans olika årskurser och ämnesområden. Som aktivt väveri i historisk miljö kan vi koppla ihop samtid och historia. Vi vill att ett besök hos oss blir en självklar del av undervisningen för skolor från hela Stockholms län.

Vi söker dig som har gedigen pedagogisk kompetens och erfarenhet av att arbeta med barn och unga i skolan och/eller kultursektorn. Som person är du driven, idérik och har förmågan att entusiasmera. Vi ser gärna att du är en lärare som är sugen på att bredda ditt arbetsfält. Ditt huvudsakliga uppdrag är att bygga upp långsiktiga relationer med skolan och utveckla och praktiskt genomföra pedagogiska program som svarar mot skolans behov. Du behöver därför ha mycket god kännedom om skolan, såväl om läro- och kursplaner som rent praktiskt, hur skolan fungerar när det gäller möjligheter till resor och studiebesök. Du kommer att utveckla programmen tillsammans med lärare och elever i ett antal fokusklasser, hålla i lärarkvällar och workshops och medverka på skolmässor. Sidenväveriet är en liten organisation där alla medarbetare behöver ha en beredskap att hjälpa till där det behövs och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har:

  • Lärarexamen för grund- eller gymnasieskolan eller annan relevant högskoleutbildning inom humaniora
  • Dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och unga i skolan och/eller inom kultursektorn.
  • Praktiska textila färdigheter
  • Goda färdigheter i att arbeta med sociala medier och webb

Meriterande om du:

  • Behärskar flera språk
  • Har fördjupade kunskaper inom Sidenväveriets ämnesområde.

Tjänsten avser 6 mån visstidsanställning med möjlighet till förlängning. Tillträdesdag: 2020-11-01. Skicka ansökan med CV senast 2020-08-07 till anna.hedtjarnwester(at)kasiden.se

Kontaktperson: museichef Anna Hedtjärn Wester, anna.hedtjarnwester(at)kasiden.se alt.  070-770 98 72. Frågor om tjänsten besvaras fram till 16/6 samt 3/8-7/8.

Museipedagog.pdf